Ανακοίνωση συνέχισης κατάληψης Πρυτανείας και ΕΛΚΕ ΕΜΠ

Μετά την νέα ανοιχτή συνέλευση κατειλημμένης Πρυτανείας και ΕΛΚΕ ΕΜΠ, αποφασίστηκε η συνέχιση της κατάληψης , ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον πανελλαδικό αγώνα των εστιακών φοιτητών, αλλά και για τη διεκδίκηση της ελεύθερης πρόσβασης σε βασικές ανάγκες, όπως σίτιση-στέγαση- μεταφορές.
Βλέπουμε ότι μπαίνουμε σε μια κρίσιμη φάση, καθώς το υπουργείο εντείνει την προσπάθεια να καταστείλει τον αγώνα αυτό, από την μία με απειλές για εκκένωση του κατειλημμένου ΙΝΕΔΙΒΙΜ και από την άλλη με κούφιες υποσχέσεις για ικανοποίηση κάποιων αιτημάτων.
Εμείς από τη μεριά μας, απέναντι στις πιέσεις που δεχόμαστε από την διοίκηση του ΕΜΠ για να λήξουμε την κατάληψη με αντάλλαγμα την παροχή στήριξης (στα λόγια) στον αγώνα των εστιακών φοιτητών απαντάμε το εξής: Δεν έχουμε αυταπάτες για το ρόλο της διοίκησης, ξέρουμε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να λειτουργήσει προς όφελος των συμφερώντων των φοιτητών και των εργαζομένων και όχι των αφεντικών. Είναι η διοίκηση που τόσα χρόνια προωθεί τις εργολαβίες (σίτιση, καθαριότητα κλπ) μέσα στο ίδρυμα και αδιαφορεί για τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν σε αυτές. Είναι η διοίκηση που τόσα χρόνια αδιαφορεί για την κατάσταση στις εστίες. Όλα τα παραπάνω φαίνονται ξεκάθαρα και στη λειτουργία της φοιτητικής λέσχης. Λίγοι εντατικοποιημένοι εργαζόμενοι αναγκάζονται να εξυπηρετήσουν εκατοντάδες φοιτητές/τριες με αποτέλεσμα τις ατελείωτες ουρές, ενώ η ποιότητα και η ποσότητα του φαγητού υποβαθμίζονται συστηματικά για να κάνει χρυσές δουλειές το κυριλέ εστιατόριο της Γευσήνους που λειτουργεί παράλληλα.
Συνεχίζουμε να συμμετέχουμε στον αγώνα των εστιακών φοιτητών που παίρνει καθημερινά όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, με καταλήψεις πανελλαδικά σε ΕΛΚΕ και Πρυτανείες. Γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να μας χαριστεί. Καμία θεσμική διαβεβαίωση ή λεκτική υποστήριξη των αιτημάτων μας δεν φέρνει αποτέλεσμα. Αποτελέσματα μπορούν να φέρουν μόνο οι αγώνες των ίδιων των φοιτητών και των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στις σχολές μας, στους δρόμους και στις γειτονιές.
ΥΓ. Αν η διοίκηση του ΕΜΠ θέλει να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες που της αναλογούν, να επικυρώσει το ψήφισμα των εστιακών φοιτητών και να πάρει απόφαση που θα κινείται σε κατεύθυνση απομάκρυνσης των εργολαβιών απ’το ΕΜΠ (και φυσικά πρόσληψης των εργαζομένων με συμβάσεις που θα προβλέπουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας), μπορούμε ανά πάσα στιγμή να ανοίξουμε κάποιο αμφιθέατρο, ώστε να συνεδριάσει η Σύγκλητος.

– Παρέμβαση στη λέσχη σίτισης την Πέμπτη 30/11 στις 12.30.
– Νέα ανοιχτή συνέλευση την Παρασκευή 1/12 στις 12.30 στην κατειλημμένη Πρυτανεία.
– Παρέμβαση ενάντια στην εκδήλωση της Vodafone την Παρασκευή 1/12 στις 4, στο Αμφιθέατρο Πολυμέσων στην Κεντρική Βιβλιοθήκη ΕΜΠ.
– Προπαγανδιστική πορεία για τον αγώνα των εστιακών και τις αλλαγές στα ΜΜΜ την Δευτέρα 4/12 στη 1, με προσυγκέντρωση στην πύλη Ζωγράφου του ΕΜΠ.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΣΤΙΑΚΩΝ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Ανοικτή Συνέλευση Κατειλημμένης Πρυτανείας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*