ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ/ΕΛΚΕ ΕΜΠ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η Κατάληψη στην Πρυτανεία και τον ΕΛΚΕ έγινε αφενός ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των εστιακών φοιτητών/τριων και αφετέρου ως κομμάτι του αγώνα για κάλυψη των βασικών μας αναγκών.

Στόχος μας ήταν αρχικά να αναλάβει η διοίκηση του ιδρύματος τις ευθύνες που της αναλογούν αναφορικά με τις εστίες, δηλαδή η ευθύνη των κτιριακών υποδομών, και να ασκηθεί πολιτική πίεση στην Κυβέρνηση και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ για όλα τα υπόλοιπα θέματα των εστιών. Επίσης, επιδιώκαμε να παρθεί συγκεκριμένη πολιτική θέση ενάντια στις εργολαβίες και γενικότερα την επιχειρηματική δραστηριότητα εντός των ιδρυμάτων. Με βάση αυτή την θέση απαιτείται η απομάκρυνση των εργολαβιών και η διαχείριση των υπηρεσιών του ιδρύματος από το κράτος (και όχι από το ίδρυμα-επιχείρηση που επιδιώκει να δημιουργήσει ο νόμος Γαβρόγλου).

Τα αιτήματά μας αυτά ικανοποιήθηκαν, καθώς την Πέμπτη 7/12 ξεκίνησαν οι εργασίες στην ΦΕΕΜΠ, βάση χρονοδιαγράμματος που παρουσίασε η πρυτανεία σε σχετική ανακοίνωση στις 6/12, το οποίο κάλυπτε την πλειοψηφία των αιτημάτων των εστιακών φοιτητών/τριων. Στην Σύγκλητο που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 8/12, αποφασίστηκε πως θα ικανοποιηθούν και κάποια αιτήματα επιπλέον(πρακτικά το σύνολο όσων μπορεί να κάνει η Πρυτανεία). Επίσης, υπήρξε δέσμευση πως εντός του μήνα θα παρουσιαστεί η μελέτη για την ριζική ανακαίνιση της ΦΕΕΜΠ. Κατά την διάρκεια της ανακαίνισης, αποφασίστηκε πως οι οικότροφοι δεν θα μεταφερθούν σε κάποιο ιδιωτικό ξενοδοχείο, αλλά σε δημόσιο κτίριο, το οποίο μελλοντικά θα χρησιμεύσει ως επιπλέον χώρος εστιών. Ακόμα, πάρθηκαν αποφάσεις σε πολιτικό επίπεδο, οι οποίες στοχοποιούν το Υπουργείο Παιδείας και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ για την πολιτική που εφαρμόζουν όσον αφορά τις εστίες κα την φοιτητική μέριμνα γενικότερα και διατυπώθηκε με σαφήνεια η ανάγκη απομάκρυνσης των εργολαβιών και κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας από το ίδρυμα. Αναγνωρίζουμε ότι η παραπάνω ξεκάθαρη πολιτική και υλική νίκη δεν προέκυψε από τη βούληση μιας ‘’καλής’’ Συγκλήτου, αλλά είναι προϊόν της, εδώ και δύο βδομάδες, κατάληψης και του επακόλουθου σαμποταρίσματος της οικονομικής και διοικητικής λειτουργίας του ΕΜΠ.

Έτσι, αντιλαμβανόμενοι/ες την κατάληψη Πρυτανείας και ΕΛΚΕ ως ένα κομμάτι μόνο του αγώνα μας, που έχει προσφέρει σχεδόν το μάξιμουμ των όσων μπορούσε, αποφασίσαμε την λήξη της κατάληψης, ώστε να μπορέσουμε να εντείνουμε τον αγώνα με νέες μεθόδους. Τώρα είναι η κρίσιμη ώρα που πρέπει να κλιμακώσουμε και σε επίπεδο εστιών πανελλαδικά, αλλά και σε επίπεδο σχολών ευρύτερα για να εξασφαλίσουμε την ελεύθερη πρόσβαση μας σε σίτιση-στέγαση-μετακινήσεις. Σε καμία περίπτωση δε σταματάμε να αγωνιζόμαστε, αντιθέτως καλούμε σε όξυνση της πίεσης προς το Κράτος και το Κεφάλαιο.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ΚΥΡΙΑΚΗ 10/12 ΣΤΙΣ 18.00.

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/12 ΣΤΙΣ 18.00, ΣΤΗΝ ΦΕΑ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ 279)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 14/12-ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*