ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ

Στις 31 Μαΐου 2017, στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, γνωστή και ως Πέτρου Ράλλη , πραγματοποιήθηκε σύλληψη 8 μεταναστών μετά από επίθεση που δέχτηκαν οι ίδιοι μέσα στα κελιά τους . Αφορμή για τον ξυλοδαρμό αυτό ήταν το αίτημα των μεταναστών να επικοινωνήσουν με τον διευθυντή των κέντρων κράτησης για την εξέλιξη της κράτησης τους καθώς ήταν ήδη 8 έως 10 μήνες κρατούμενοι. Βέβαια, οι λόγοι για τους οποίους διαμαρτύρονταν οι κρατούμενοι, δεν ήταν απλώς πως ήταν φυλακισμένοι όλους αυτούς τους μήνες χωρίς να έχουν διαπράξει κάποιο ποινικό αδίκημα (πέραν της έλλειψης εγγράφων), αλλά και για το γεγονός ότι βρίσκονται φυλακισμένοι για τόσους μήνες μέσα σε ένα εντελώς αόριστο πλαίσιο κράτησης . Στην Πέτρου Ράλλη δηλαδή , όπως και σε όλα τα κέντρα κράτησης, οι έγκλειστοι/ες δεν γνωρίζουν και δεν ενημερώνονται καν για το πόσο θα κρατούνται. Και όταν και οι έγκλειστοι/ες αυτοί τολμούν να προβούν έστω και σε κάποια ελάχιστη διαδικασία διαμαρτυρίας για την εν λόγω μεταχείριση από το κράτος, η απάντηση του είναι βίαιη , προμελετημένη και πλήρως οργανωμένη . Στην συγκεκριμένη διαμαρτυρία η απάντηση σε αυτό το απλό και απολύτως λογικό αίτημα ήταν να τους χτυπήσουν άγρια (και οι 8 κατέληξαν στο νοσοκομείο, με ανοιγμένα κεφάλια και σπασμένα χέρια και πλευρά) και στη συνέχεια, για τη συγκάλυψη του ξυλοδαρμού , στήθηκε μια δικογραφία εναντίον τους , μια κίνηση την οποία το κράτος και οι βασανιστές του ακολουθούν κάθε φορά. Στη δικογραφία αυτή αναφέρεται πως υπήρχε “αυξημένη κλιμάκωση” , πως οι κρατούμενοι “προσπάθησαν να αποδράσουν χτυπώντας συντονισμένα την κεντρική πόρτα της πτέρυγας για να την σπάσουν” και ότι στην προσπάθεια τους για διαφυγή “ γλίστρησαν και έπεσαν μόνοι τους” , πράγμα το οποίο δεν το ακούμε και σπάνια από τους μπάτσους . Παρά το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει βίντεο, που δείχνει τον τρόπο με τον οποίο και οι κρατούμενοι ούτε προσπαθούσαν να σπάσουν την πόρτα, αλλά και δεν γλίστρησαν αλλά τους έδειραν οι μπάτσοι, οι τελευταίοι έχουν το θράσος να υποστηρίζουν το ακριβώς αντίθετο και η εισαγγελική αρχή να υιοθέτει τα ψέματα τους, γεγονός το οποίο αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι οι κάμερες αλλά και γενικότερα τα συστήματα παρακολούθησης, εξυπηρετούν τους σκοπούς μόνο αυτών που τις διαχειρίζονται, της εξουσίας και των παρατρεχάμενων τους .

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους, γινόμαστε μάρτυρες των ίδιων εγκλημάτων στα κέντρα κράτησης της Μόριας στη Λέσβο . Μετά από μια σειρά από κινητοποιήσεις που λήγουν με την εξέγερση στις 18 Ιουλίου 2017 από τους/τις έγκλειστους/ες μετανάστες/στριες, οι μπάτσοι ορμούν και ξυλοφορτώνουν και συλλαμβάνουν 35 μετανάστες στο σωρό . Η δικογραφία τους στήθηκε χρησιμοποιώντας το κακούργημα της στάσης κρατουμένου και τους απειλεί με πολυετή ποινική κράτηση . Εκτός από αυτά ακούγεται ότι υπήρχαν απελάσεις μαρτύρων μεταναστών “νύχτα” και ακόμα και θάνατοι μεταναστών που δεν αναφέρθηκαν ποτέ και πουθενά .

Οι μετανάστες και οι μετανάστριες “βγήκαν” στο προσκήνιο καθόλου τυχαία και όσο ακριβώς χρειαζόταν ώστε να χτιστεί το προφίλ ενός κράτους-ρυθμιστή , ενός “φιλανθρωπικού κράτους ”στα πλαίσια της λεγόμενης προσφυγικής/ανθρωπιστικής κρίσης όσο και στη φιλευσπλαχνία αφεντικών (Σκλαβενίτης, Βασιλόπουλος, τραπεζικοί όμιλοι κ . α.)της εκκλησίας αλλά και των Μ . Κ . Ο. (πάντα με παχυλά κονδύλια επιχορηγήσεων). Μια σύντομη διαφημιστική καμπάνια “ανθρωπισμού” για να εμπεδωθούν οι κυρίαρχες κανονικότητες, οι διαχωρισμοί σε ντόπιους και ξένους, πρόσφυγες και μετανάστες . Να συνεχιστούν οι κατηγοριοποιήσεις με βάση το χρώμα του δέρματος, την εθνικότητα, την θρησκεία και οι ρατσιστικές συνδηλώσεις αυτών των διαχωρισμών, ώστε να εξαφανιστούν από το κοινωνικό πεδίο οι λόγοι για τους οποίους οι μετανάστες και οι μετανάστριες εξαναγκάζονται να μετακινηθούν – οι οποίοι είναι οι διάφοροι ανταγωνισμοί των αστικών τάξεων των διάφορων χωρών που καταλήγουν σε πολέμους για τους λαούς, αποκλεισμοί και διώξεις με βάση το φύλο, τη σεξουαλικότητα, τη φυλή και το φρόνημα- καθώς και η διαίρεση του προλεταριάτου σε κομμάτια που έχει ως βασική στόχευση την οικονομική συμπίεση της τάξης προς τα κάτω .

Σε όλη αυτή την κατάσταση παρατηρούμε το αληθινό πρόσωπο του κράτους και των κατόχων του κεφαλαίου όταν η διαχείριση των μεταναστών- στριων γίνεται κυρίως με ένα ευρύ φάσμα κατασταλτικών πρακτικών από τις φυλακές νησιά μέχρι και τα κέντρα στην ενδοχώρα . Άθλιες συνθήκες διαβίωσης, απομόνωση και εξαφάνιση απο την σφαίρα ορατού της κοινωνίας, κράτηση για αόριστο χρόνο, καθημερινοί ξυλοδαρμοί και βασανισμοί χωρίς λόγο, δικογραφίες και φυλακίσεις για παραδειγματισμό . Η Πέτρου Ράλλη ως Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής αποτελεί κομβικό σημείο για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή της επίσημης μεταναστευτικής πολιτικής και οι συνθήκες εγκλεισμού που επικρατούν εκεί αποτελούν “παράδειγμα” για τα υπόλοιπα κέντρα κράτησης και την διαχείριση των μεταναστών .

Η καταστολή και οι διώξεις των μεταναστών/στριων υποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι στο στόχαστρο της εξουσίας βρίσκεται πάντα η εξέγερση των «από κάτω» ενάντια στη βαρβαρότητα, την υποτίμηση , τον εγκλεισμό, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τον οργανωμένο θάνατο που μεθοδεύουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και οι φυλακές. Από τη μεριά μας, η θέση μας είναι πάντα στο πλευρό των όπου γης κολασμένων και των αγώνων τους , στο πλευρό των μεταναστών/στριων (είτε τους αναγνωρίζεται η ιδιότητα του πρόσφυγα είτε όχι), ενάντια στη διασπορά του φόβου και το ιδεολόγημα της ασφάλειας, ενάντια στους επίπλαστους εθνικούς-φυλετικούς-θρησκευτικούς διαχωρισμούς, ενάντια στην Ελλάδα/Ευρώπη -φρούριο , ενάντια στα σύνορα και τους στρατούς, ενάντια στο κράτος, τον καπιταλισμό, την πατριαρχία, ενάντια σε κάθε εξουσία.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΞΕΝΟΙ
ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ στις 20/4 | 12:00, ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ 35 ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ
και
ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (Αλεξάνδρας&Λουκάρεως) στις 27/4 | 09:00 ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ 8 ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*