Ενημέρωση για τα γεγονότα στο ΑΠΘ σήμερα Πέμπτη 26/05

Ενημέρωση για τα γεγονότα στο ΑΠΘ σήμερα

 

❗Σήμερα, Πέμπτη 26/5, κατά την διάρκεια της διαδήλωσης εντός του campus στο ΑΠΘ, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους με ξύλο και στοχεύοντας (σε ευθεία βολή) χειροβομβίδα κρότου λάμψης τραυμάτισαν σοβαρά φοιτητή ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νοσοκομείο. Ως απάντηση σε όλα αυτά, οι φοιτητές του ΑΠΘ καλούν στην Καμάρα στις 7μμ.

 

📌Update (πριν 1 ώρα) [πήγη infolibre: https://www.facebook.com/infolibregr]:

Δύο αναίτιες προσαγωγές της αστυνομίας. Ενός έξω από το Α.Π.Θ. και του άλλου έξω από το σπίτι του. Συνεχίζεται η κλιμάκωση της έντασης από κυβέρνηση και αστυνομία.

 

▪️Εδώ και βδομάδες τα ΜΑΤ και Ασφαλίτες έχουν στρατοπεδεύσει στον χώρο της ΣΘΕ αλλά και ευρύτερα στο ΑΠΘ, ορισμένες φορές χρησιμοποιώντας το πρόσχημα της προστασίας των εργασιών στο εκκενωμένο “Στέκι στο Βιολογικό”. Η παρουσία τους επιχειρείται να μονιμοποιηθεί στους χώρους του ασύλου και βρίσκεται σε πλήρη σύμπλευση με τον νέο νόμο 4777 και τις εξαγγελίες για τον ερχομό των ΟΠΠΙ σε 4 ιδρύματα (Πολυτεχνειούπολη, Πανεπιστημιούπολη, ΑΣΟΕΕ, ΑΠΘ) μεταξύ των οποίων είναι και το ΑΠΘ. Ευθύνη για όλα αυτά, έχει ο πρύτανης τους ΑΠΘ Παπαϊωάννου, ο υφυπουργός Παιδείας Συρίγος, η Κεραμέως και μια σειρά ακόμα πρόσωπα που πολιτικά εμπλέκονται και στηρίζουν τις δολοφονικές επιθέσεις της αστυνομίας σε βάρος φοιτητ(ρι)ών. Σε αυτούς που έχουν αίμα στα χέρια τους δεν μπορεί να εξαιρεθεί η ΠΑΝΚΣ, η οποία σιγοντάρει την είσοδο των ΟΠΠΙ και δεν δέχεται να καταδικάσει τις σημερινές δολοφονικές επιθέσεις των ΜΑΤ. Οι φοιτητ(ρι)ες του ΑΠΘ πραγματοποιούν καθημερινά συγκεντρώσεις/πορείες υπερασπιζόμενοι/ες το άσυλο και την ιστορία διεκδίκησης του (Πολυτεχνείο ‘73), δείχνοντας πως οι κατακτήσεις των φοιτητ(ρι)ων και της εργατικής τάξης που εξεγέρθηκαν τον Νοέμβρη του ‘73 αποτελούν φάρο, οδηγό και διακύβευμα για τις διεκδικήσεις του σήμερα. Οι φοιτητ(ρι)ες του ΑΠΘ που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις τιμούν την ιστορική μνήμη και τους νεκρούς αγωνιστές του Πολυτεχνείου με τον πιο ουσιαστικό και άμεσο τρόπο, δηλαδή συνεχίζοντας τον αγώνα τους.

 

✊Εμείς ως σχήμα με τις μικρές μας δυνάμεις, το πρώτο βήμα θεωρούμε πως είναι η γνωστοποίηση των συμβάντων του ΑΠΘ, το δεύτερο είναι η έμπρακτη παρουσία μας στην Θεσσαλονίκη στο συνέδριο ελευθεριακών / αυτόνομων σχημάτων και ομάδων στο ΑΠΘ τις επόμενες μέρες [27-29/5] (https://fb.me/e/1swzSa7oh) και το τρίτο και πιο ουσιαστικό είναι η προσπάθεια να ζωντανέψει ο Φοιτητικός μας Σύλλογος μέσω Γενικών Συνελεύσεων. Οφείλουμε να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.

 

◾ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ

 

◾ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

 

◾ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΚΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤ ΚΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ

 

◾ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ, ΟΛΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*