3ο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΕΙΛΗΜΕΝΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΕΜΠ

Εδώ και μία εβδομάδα πραγματοποιούμε κατάληψη στην Πρυτανεία και τον ΕΛΚΕ του ΕΜΠ. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενες ανακοινώσεις η κατάληψη γίνεται ως μια ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των εστιακών φοιτητών για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης (κατάληψη ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και που εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο διεκδικήσεων για την υπεράσπιση των βασικών μας αναγκών.
Οι οικότροφοι των εστιών απαιτούν άμεση παροχή νερού και θέρμανση/ζεστό νερό σε όλα τα δωμάτια, συντήρηση (σύμφωνα με τις ανάγκες μας) όλων των εστιών πανελλαδικά, επαγγελματικά πλυντήρια, άμεση ανακαίνιση ακατάλληλων δωματίων, ανοιχτά εστιατόρια σε όλες τις εστίες πανελλαδικά, φαγητό για όλους/ες, αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και καμία απόλυση, όχι στις εργολαβίες, ανακαίνιση των ήδη υπαρχόντων εστιών και ανέγερση νέων.
Ο αγώνας αυτός ναι μεν ξεκίνησε από φοιτητές, αλλά υπερασπίζεται και τα συμφέροντα των εργαζόμενων στα ιδρύματα. Οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες του ΕΜΠ (σίτιση, καθαριότητα) βρίσκονται υπό καθεστώς συνεχούς εντατικοποίησης και επισφάλειας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι λέσχες των φοιτητικών εστιών, το κλείσιμο των οποίων αφήνει όχι μόνο τους φοιτητές χωρίς σίτιση, αλλά και τους εργαζόμενους στις εργολαβίες χωρίς δουλεία και χωρίς καμία εγγύηση για το μέλλον τους. Η επίθεση κράτους και αφεντικών στις βασικές μας ανάγκες δεν περιορίζεται μόνο στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Επεκτείνεται και στην καθημερινότητά μας μέσω των μεταρρυθμίσεων στα ΜΜΜ (ηλεκτρονικό εισιτήριο, μπάρες) και όχι μόνο. Γι’ αυτό το λόγο είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε τις απαραίτητες λειτουργίες του ΕΛΚΕ που αφορούν τη μισθοδοσία υποψήφιων διδακτόρων και άλλων εργαζομένων.
Παράλληλα, η διοίκηση του ΕΜΠ συνεχίζει να αποποιείται τις ευθύνες της και να αδιαφορεί σχετικά με ζητήματα, όπως αυτό των φοιτητικών εστιών, που αφορούν τις βασικές ανάγκες των φοιτητών. Καλούμε, λοιπόν, εκ νέου τη διοίκηση του ιδρύματος να εμφανιστεί στην κατειλημμένη πρυτανεία και να μας εξηγήσει γιατί οι οικότροφοι των εστιών παραμένουν χωρίς νερό, θέρμανση και σίτιση, γιατί οι υποψήφιοι διδάκτορες μένουν απλήρωτοι και γιατί οι εργαζόμενοι στο ΕΜΠ βρίσκονται υπό το καθεστώς εντατικοποίησης και εκμετάλλευσης που επιβάλλουν οι εργολαβίες.
Φοιτητές και εργαζόμενοι να πλαισιώσουμε σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό την κατάληψη και να στηρίξουμε έμπρακτα των αγώνα των εστιακών φοιτητών, μέχρι την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΙΝΕΔΙΒΙΜ ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ 4/12: πορεία με προσυγκέντρωση στην πύλη Ζωγράφου του ΕΜΠ, 13.00 ΤΡΙΤΗ 5/12: ανοιχτό συντονιστικό της κατάληψης πρυτανείας ΕΜΠ, 14.30

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*