Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στον Κατειλημμένο Παπασωτηρίου

Απέναντι στην αποξένωση και την ιδιώτευση, προτάσσουμε την αλληλεγγύη σε επίπεδο γειτονιάς και σε όσους καταπιέζονται στην πραγματικότητα που εδραιώνεται λόγω της θανατοπολιτικής του κράτους.

Η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης θα πραγματοποιηθεί τις Κυριακές 26/04 και 03/05 ώρα 2-5μμ και την Πέμπτη 30/04 ώρες 4-7μμ στον κατειλημμένο Παπασωτηρίου (Κεντρική Πλατεία Πολυτεχνειούπολης – Ζωγράφου). Λόγω της ευκολότερης μετακίνησης εξαιτίας της λήξης απαγόρευσης κυκλοφορίας ο κατειλημμένος Παπασωτηριού θα είναι ανοιχτός για την συλλόγη τροφίμων αύριο Τετάρτη 6/5 απο 4-7μμ.
Ενδεικτικά αναφέρονται παρακάτω κάποια είδη για τα οποία υπάρχει ανάγκη.
Τυποποιημένα προϊόντα μακράς διάρκειας (τύπου ρυζι, μακαρόνια, φρυγανιές, ψωμί του τοστ, τραχανάς, μπισκότα, κονσέρβες -τύπου τόνος,καλαμπόκι, μανιτάρια- , γάλα εβαπορέ, γάλα σκόνη για παιδιά, πουμαρό, πάστα ντομάτας, λάδι, καφές, τσάι, ζάχαρη, δημητριακά, πατάτες)
Είδη υγιεινής (σερβιέτες, πάνες, υγρά μαντηλάκια-χαρτομάντηλα, σαπούνια, χαρτί κουζίνας/υγείας, σαπούνι σώματος/ρούχων, απορρυπαντικά, χλωρίνη, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες)
Φάρμακα – Είδη πρώτων βοηθειών (αναλγητικά τύπου Ντεπόν, αντιβηχικά, φαρμακευτικές καραμέλες για το λαιμό)

Όσα αγαθά συλλεχθούν θα δωθούν σε δομές αλληλεγγύης στη γειτονιά του Ζωγράφου και σε άτομα που θα μπορούν να τα παραλάβουν από τον Κατειλημμένο Παπασωτηρίου. Σε περίπτωση κάλυψης των αναγκών σε επίπεδο γειτονιάς υπάρχει πρόθεση διάθεσής τους σε δομές αλληλεγγύης προς στήριξη μεταναστ(ρι)ων, άπορων και αστέγων. Θα βγει σχετική ανακοίνωση μόλις γίνει η συγκέντρωση των προϊόντων.
*Θα υπάρχει, επίσης, κουτί οικονομικής ενίσχυση προκειμένου να γίνει αγορά των παραπάνω αγαθών
Δεν θέλουμε φιλανθρωπίες, ούτε ελεημοσύνες..
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*