ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΛΗΨΗ DNA ΤΩΝ 14 ΣΥΝΤΡΟΦΩN

Η κρατική ασφάλεια έχει ξεκινήσει να καλεί 14 συντρόφους που εμπλέκονται με την κατάληψη πρυτανείας ΕΜΠ (13/11/2020) να δώσουν δείγμα DNA. Με λίγα λόγια, καλούνται διότι δείγμα DNA που βρέθηκε – σε μη παράνομα κινητά αντικείμενα μέσα στην κατειλημμένη πρυτανεία το Νοέμβρη του 2020 – ταυτίστηκε από τους μπάτσους με αυτό που βρέθηκε σε μια ματωμένη γάζα (εξίσου μη παράνομη) σε δρόμο των Εξαρχείων το 2014.

Η προκλητικότητα με την οποία η ΕΛΑΣ στήνει άλλη μια υπόθεση-σκευωρία είναι προφανής. Αρχικά όλα τα αντικείμενα από τα οποία προσπαθούν να στοιχειοθετήσουν μια δικογραφία και να συλλέξουν το DNA των συντρόφων είναι κινητά και μη παράνομα αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν σε χώρους με αυξημένη προσέλευση κόσμου.

Από την μία η κατάληψη πρυτανείας του Πολυτεχνείου – ως άμεση απάντηση στο lock out του ιστορικού χώρου του “κάτω” Πολυτεχνείου, που είχε ανακοινωθεί από την σύγκλητο του ΕΜΠ ενόψει του τριημέρου της 17 Νοέμβρη αλλά και ως στήριξη της πρωτοβουλίας συντρόφων/ισσων να μπουν στον χώρο του κάτω Πολυτεχνείου με σκοπό να παραμείνει ανοιχτό και προσβάσιμο ώστε να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του τριημέρου (και τα δύο εγχειρήματα εκκενώθηκαν με εντολή του πρύτανη του Πολυτεχνείου Ανδρέα Μπουντουβή, οδηγώντας σε 92 συλλήψεις και σφράγισμα του χώρου) – είχε την στήριξη όχι μόνο του κόσμου του αγώνα, αλλά και του μεγαλύτερου μέρους της πολυτεχνικής κοινότητας και συνεπώς πέρασε πλήθος ατόμων απο εκεί. Ακόμα περισσότερος κόσμος πέρασε σίγουρα και από έναν κεντρικό δρόμο των Εξαρχείων τον Δεκέμβρη του ’14, μετά από μια μαζική διαδήλωση την οποία ακολούθησαν εκτεταμένες συγκρούσεις μεταξύ μπάτσων και διαδηλωτών. Εκτός όλων αυτών, τα δύο αυτά γεγονότα είναι εντελώς ασυσχέτιστα χρονικά, αφού απέχουν 6 χρόνια μεταξύ τους και οι περισσότεροι από τους διωκόμενους ήταν ανήλικοι (μέχρι και 12 χρονών) ή/και ζούσαν σε άλλες πόλεις το 2014.

Το κράτος έχοντας αποτύχει να διαχειριστεί την κοινωνική και οικονομική κρίση που δημιουργήθηκε λόγω της συνθήκης της πανδημίας, της καταστολής και των συνεχών lockdown και αποκλεισμών, επιλέγει ως τακτική την επίθεση στον αγωνιζόμενο κόσμο που αντιστέκεται και προκαλεί εξεγερσιακά γεγονότα. Το κράτος επιλέγει σαν πρώτη κίνηση να επιτεθεί άμεσα στο αγωνιζόμενο κομμάτι των φοιτητ(ρι)ών. Με την επ’αορίστου αναβολή της εγκαθίδρυσης της πανεπιστημιακής αστυνομίας, το κράτος βρήκε ένα νέο πιο υπόγειο εργαλείο για καταστολή των αγώνων μέσα στα πανεπιστήμια και κατ’επέκταση έξω από αυτά: την συλλογή γενετικού υλικό αγωνιστ(ρι)ών με σκοπό το “φακέλωμα” και την αδρανοποίηση τους.

Δεν έχουν περάσει άλλωστε πολλά χρόνια από προηγούμενες απόπειρες της ΕΛΑΣ να κατασκευάσει δικογραφίες από ανύπαρκτα ευρήματα , μη παράνομα αντικείμενα, ελλειπή δείγματα DNA κλπ με σκοπό να παγιδεύσει συντρόφους και συντρόφισσες που δεν συμβιβάζονται, οργανώνονται και αντιδρούν στην καταπιεστική πραγματικότητα που βιώνουμε. Ενδεικτικά παραδείγματα αποτελούν του Τ. Θεοφίλου που κατέληξε φυλακισμένος, άδικα όπως αποδείχτηκε κιολας, 5 χρόνια για ένα δειγμα DNA πάνω σε ενα καπέλο. Αντίστοιχα της Ηριάννας Β.Λ. η οποία επίσης παγιδεύτηκε από το σύστημα καταστολής και φυλακίστηκε για ελλειπές δείγμα DNA, των κατοίκων των Σκουριών που δημιουργήθηκε ολόκληρο αρχείο με το γενετικό τους υλικό, με σκοπό να κατασταλεί ο αγώνας τους ενάντια στην καταστροφή του τόπου τους, αλλά και το πρόσφατο παράδειγμα των 8 φοιτητ(ρι)ών από την ΑΣΟΕΕ όπου με το στίγμα των κινητών τους τηλεφώνων ποινικοποιήθηκε η παρουσία τους στην σχολή στην προσπάθεια να παγιδευτούν για την παρέμβαση στην πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ.

Πρόκειται για άλλη μια υπόθεση σκευωρία που στήθηκε από την ΕΛΑΣ. Λές και έχει κάποια σημασία ή αποδεικνύει κάτι ακόμα και εάν ταυτοποιούνταν τα δείγματα με ένα ματωμένο χαρτί που υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε στα Εξάρχεια. Ποινικοποιείται ουσιαστικά απλά η παρουσία σε μια περιοχή.. Είναι ξεκάθαρο οτι στην πραγματικοτητα δημιουργούν μια βάση δεδομένων με DNA των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας με σκοπό να αποδυναμώσουν τις αντιστάσεις μας, να ρίξουν το ηθικό μας, να μας αδρανοποίησουν και (γιατί όχι όπως η ιστορία έχει δείξει) να μας εμπλέξουν με άλλες υποθέσεις με αυθαίρετα και κατασκευασμένα ευρήματα.

Στεκόμαστε ενάντια στις νέες -όλο και πιο αναβαθμισμένες και ύπουλες- κρατικές μεθοδεύσεις και στην δυστοπία που προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας επιβάλλουν.Δεν πρόκειται ούτε για την πρώτη και σίγουρα όχι για την τελευταία απόπειρα για φακέλωμα αγωνιστ(ρι)ών, δεν είναι μια μεμονωμένη επίθεση προς τους 14 συντρόφους αλλά μια νέα πρακτική του κράτους για πειθάρχιση, αποδυνάμωση των αντιστάσεων των καταπιεσμένων και κατάπνιξη των ταξικών αγώνων. Είναι συνεπώς μια επίθεση απέναντι σε όλα τα εξεγερμένα και αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας.

Οι εκβιασμοί του κράτους δεν θα περάσουν

Ούτε σκέψη για υποχρεωτική λήψη DNA

Η αλληλεγγύη το όπλο μας

Καλούμε στην μικροφωνική συγκέντρωση

το Σάββατο 11/6 στη 13:00 στο Μοναστηράκι

Αυτόνομο Σχήμα Ηλεκτρολόγων

autonomohmmy.espivblogs.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*