Ανακοίνωση για την φοιτητική πορεία 14/9

Την Τετάρτη 14/9 πραγματοποιήθηκε πορεία ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, που αυτή την περίοδο κάνει την εμφάνιση της στις πύλες των σχολών μας, το νέο νόμο πλαίσιο, τον νόμο 4777 και ευρύτερα την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση.Η πορεία είχε καλεστεί απο φοιτητικούς συλλόγους στο ΕΜΠ και το ΕΚΠΑ και στηρίχτηκε απο εργαζομενους, καθηγητες, ερευνητες και διδακτορικους, καθώς και φοιτητικές και μη πολιτικές συλλογικότητες και οργανώσεις.
Πριν καν ξεκινησει η πορεία, τα ΜΑΤ απρόκλητα επιτέθηκαν στα μπλοκ με στόχο να τη διαλύσουν, χτυπώντας βιαία τον κόσμο, ψεκάζοντας τον με χημικά και ριχνοντάς τον στις ζαρντινιέρες στα Προπύλαια. Δεν κατάφεραν ωστόσο να σπάσουν το σώμα της πορείας,το οποίο ανασυγκροτήθηκε γρήγορα, με την περιφρούρηση όλων των μπλοκ να ενώνεται σε μια αλυσίδα και να διασφαλίζει τη συνέχεια της πορείας.
Παρά τις συνεχείς πιέσεις και τις επιθέσεις απο μεριάς της αστυνομίας τα μπλοκ γίναν όλα μια γροθιά και υπερασπίστηκαν το δικαίωμα τους στην διαδήλωση με μαχητικότητα, αλληλεγγύη και συντροφικότητα. Παρά το γεγονός οτι οι μπάτσοι ηταν διαρκώς προκλητικοί και έριξαν χημικά και ξύλο , τραυματίζοντας φοιτητ(ρι)ες, οι αλυσίδες των αγωνιζόμενων φοιτητ(ρι)ών δεν έσπασαν και η διαδήλωση συγκροτημένα κατάφερε να φτάσει μέχρι το Σύνταγμα (όπου και έληξε).
Το αποκορύφωμα όσων συνέβησαν στην Αθήνα ήταν η προσπάθεια δικαιολόγησης των απρόκλητων κατασταλτικών επιθέσεων της αστυνομίας από την ΕΛΑΣ, η οποία έβγαλε ανακοίνωση απαγόρευσης/περιορισμού της πορείας, αρκετή ώρα αφού η πορεία είχε λήξει (!). Πρέπει να καταλάβουν πως όσο και αν επικαλούνται το νόμο των διαδηλώσεων και όσο και να βγάζουν αποφάσεις περί απαγόρευσης τους, δεν θα τους ζητήσουμε ποτέ την άδεια και με μαχητικότητα θα υπερασπιζόμαστε τη θέση μας στους δρόμους.
Παράλληλα, αξίζει να αναφέρουμε ότι λίγη ώρα μετά την κατασταλτική επιχείρηση στην πορεία στην Αθήνα, στο ΑΠΘ εχθές το βράδυ εκαναν κι εκεί την 1η εμφάνιση τους και οι ΟΠΠΙ, οι οποίοι έκαναν περιπολία μες στο καμπους. Το φοιτητικό κίνημα με άμεσα αντανακλαστικά πραγματοποίησε συγκεντρώσεις υπεράσπισης του ασύλου και κάλεσε και σε άλλες δράσεις τις επόμενες μέρες.
Τους ΟΠΠΙ πανε να τους φερουν νυχτα, θα φυγουν οπως ηρθαν.
Οι ΟΠΠΙ δεν θα φυγουν με προσευχες μα με καταληψεις, γενικες συνελευσεις, πορειες μαζικες.
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΘΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*