κάλεσμα στη γενική συνέλευση 8/11

Ο Νοέμβρης μας βρίσκει σε μια ασφυκτική περίοδο. Το πανεπιστήμιο, 49 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, χάνει όλο και περισσότερα από τα κεκτημένα της εξέγερσης του ’73, όπως και των ταξικών και κοινωνικών αγώνων που την ακολούθησαν. Η (έστω κατ’ επίφαση) δημόσια παιδεία μετασχηματίζεται σε ένα πανεπιστήμιο ταξικών φραγμών, της γνώσης και έρευνας για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Το άσυλο αγώνων και ελευθεριών έχει δώσει τη θέση του στην καταστολή, τη συνεχή παρουσία μπάτσων -με την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας- και την πολιτική και κοινωνική αποστείρωση των σχολών, μέσα από την εντατικοποίηση των σπουδών μας. Το κόστος φοίτησης ανεβαίνει διαρκώς, με τον αγώνα για δωρεάν σίτιση, στέγαση, μεταφορές να είναι πιο αναγκαίος από ποτέ.
Όμως, η ασφυκτική αυτή κατάσταση επεκτείνεται και πέρα από τα πανεπιστήμια. Ο νόμος Χατζηδάκη στα εργασιακά οξύνει την εκμετάλλευση και υποβαθμίζει την συνδικαλιστική δράση. Η ακρίβεια μαστίζει τις τσέπες μας, εμείς και οι φίλες μας δεν βγάζουμε το μήνα, ενώ όλο και περισσότεροι αναγκαζόμαστε να δουλέψουμε παράλληλα με τις σπουδές μας. Ταυτόχρονα η ενεργειακή και η πληθωριστική κρίση μετακυλίεται στις πλάτες της τάξης μας, ενώ οι μισθοί παραμένουν χαμηλοί.
Σε αυτή τη συνθήκη, η μνήμη της επετείου του Πολυτεχνείου οφείλει να είναι ένα έναυσμα για να αγωνιστούμε ενάντια σε μια καθημερινότητα, μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο, που κάθε μέρα μας πνίγει όλο και περισσότερο. Ταυτόχρονα, ως φοιτητά και εργαζόμενα (ή μελλοντικά εργαζόμενα) οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυα και να συμμετέχουμε ενεργά στο εργατικό κίνημα. Η πανελλαδική απεργία της 9ης Νοέμβρη πρέπει να γίνει ένα σημείο συνάντησης των διαφόρων ταξικά καταπιεζόμενων κοινωνικών υποκειμένων, μια αρχή για την αλληλοστήριξη των επιμέρους αγώνων και ανάδειξης της ενότητάς τους.
Ο Νοέμβρης, με αρχή τη γενική μας συνέλευση την Τρίτη 8/11 και τη συγγραφή ανοιχτού πλαισίου την Παρασκευή 4/11,
να μας βρει με συνελεύσεις, διαδηλώσεις, καταλήψεις και κοινούς αγώνες εργατών και φοιτητών.
Να νοηματοδοτήσουμε τις εξεγέρσεις του χθες στο σήμερα!
Να σφυρηλατήσουμε την ενότητα της τάξης μας και των αγώνων της!

ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/11 14:30 ΑΙΘ.5:

Το Ανοιχτό Πλαίσιο αποτελεί μια ανοιχτή από τα κάτω διαδικασία, στην οποία μπορεί να συμμετέχει κάθε φοιτητό του συλλόγου που επιθυμεί ισότιμα να συνδιαμορφώσει ένα πολιτικό πλαίσιο που κινείται σε αγωνιστική τροχιά. Μακριά από τις λογικές της ανάθεσης και των έτοιμων λύσεων, κόντρα σε μια νοοτροπία που διαχωρίζει τους φοιτητές σε “ειδικούς” που κατεβάζουν τα πλαίσια και σε φοιτητές ψηφοφόρους, το ανοιχτό πλαίσιο αποτελεί μια διαδικασία συνδιαμόρφωσης, όπου αυτό που κατεβαίνει στην συνέλευση και μετέπειτα ενδεχομένως υλοποιείται αποτελεί πολιτικό κτήμα όλων.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΡΙΤΗ 8/11 12:30 ΑΜΦ.1:

Η γενική συνέλευση αποτελεί το πεδίο πολιτικής συνάντησης, αντιπαράθεσης, ζύμωσης και οργάνωσης των φοιτητών της σχολής. Παρά τον εκφυλισμό της σε πεδίο μικροπολιτικής σύγκρουσης πολιτικών κεφαλών, η γενική συνέλευση είναι το μοναδικό όργανο που έχουμε για να συνδιαμορφώνουμε και να παίρνουμε οριζόντια αποφάσεις για την οργάνωση των ταξικών και κοινωνικών μας αγώνων. Πιστεύουμε πως μπορούμε με όχημα, αρχικά, τα ανοιχτά πλαίσια, να την επανανοηματοδοτήσουμε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*