κάλεσμα στήριξης στη συγκέντρωση αλληλεγγύης για τα συλληφθέντα στην πορεία στα Εξάρχεια

ΟΛΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ! ΣΗΜΕΡΑ 11:30 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Εχθές, είχε διοργανωθει πορεία υπεράσπισης των Εξαρχείων, ενάντια στον εξευγενισμο και στην αστυνομοκρατια στην γειτονιά, από συλλογικότητες κατοίκων της γειτονιάς και πολιτικές ομάδες και συνελεύσεις. Κατά την έναρξη της πορείας, οι μπάτσοι εμπόδισαν την πραγματοποίηση της πορείας, κάτι το οποίο διεκδικηθηκε μαχητικά από τους διοργανωτές. Στη συνέχεια, οι μπάτσοι εξαπέλυσαν ένα λυσσαλέο ανθρωποκυνηγητό από τα Προπύλαια στους δρόμους των Εξαρχείων ενάντια στο συγκεντρωμένο πλήθος, το οποίο περιλάμβανε βίαιο ξύλο, χημικά, δακρυγόνα και συλλήψεις στο σωρό. Συνολικά έγιναν 15 συλλήψεις διαδηλωτών, ένας εκ των οποίων είναι συμφοιτητής και συντροφος μας.

Το κλίμα αστυνομοκρατιας συνεχίστηκε για ώρες, με τις αστυνομικές δυνάμεις να παρελαύνουν για όλο το βράδυ στους δρόμους των Εξαρχείων ως στρατός κατοχής, τρομοκρατώντας κατοίκους και περαστικούς.

Τα Εξάρχεια, η γειτονιά που από το Πολυτεχνείο του ’73 και επί δεκαετίες αποτέλεσε ένα κέντρο αγώνα, ένα μέρος πολιτικοποίησης, συνάντησης και έκφρασης των πιο ριζοσπαστικών τάσεων της κοινωνιας, βάλλεται όλο και περισσότερο. Από την εκκένωση πολλών καταλήψεων στη γειτονιά, την αύξηση των ενοικίων, την μετατροπή των περισσότερων διαμερισμάτων σε airbnb, τη μουσειοποιηση και την αποστείρωση του Κάτω Πολυτεχνείου, την ιδιωτικοποίηση του Λόφου Στρέφη, μέχρι και το μετρο στην πλατεία Εξαρχείων, τη μόνιμη εγκατάσταση αστυνομικών δυνάμεων πέριξ της πλατείας, και τη βίαιη καταστολή οποιαδήποτε διαμαρτυρίας, τα Εξάρχεια αποστειρώνονται και εξευγενιζονται καθημερινά. Μετατρέπονται λοιπόν από μια γειτονιά πολιτικοποίησης και αγώνα, σε μια γειτονιά αστυνομοκρατιας, σε μια γειτονιά των airbnb, σε μια γειτονιά όπου η τάξη μας θα είναι εκτοπισμένη.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΤΩΧΟΙ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΙ. ΠΛΑΤΕΙΑ, ΣΤΡΕΦΗ, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ. ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ, ΟΛΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΙΣ 11:30.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*