η ακαδημαϊκή “ουδετερότητα” διώκει αντιφασίστες..

Το περασμένο ακαδημαϊκό έτος δημιουργήθηκε στη σχολή ΗΜΜΥ της Ξάνθης συνέλευση για την αντιμετώπιση των αυθαιρεσιών του καθηγητή Γιώργου Παύλου,μια εκ των οποίων ήταν η επιβολή υποχρεωτικής παρακολούθησης των μαθημάτων του. Δεν πρόκειται όμως για έναν οποιοδήποτε καθηγητή.

Τον Μάρτιο του 2015 ο Παύλος είχε συνυπογράψει ένα κείμενο ακαδημαϊκών το οποίο δυσκολευόμαστε να ξεχωρίσουμε από τις θέσεις της χρυσής αυγής για το μεταναστευτικό. Στο συγκεκριμένο κείμενο γίνεται λόγος για “παράνομους” ανθρώπους,γίνεται άφθονη χρήση της λέξης “λαθρομετανάστης”,ενώ γίνεται λόγος για “δημογραφικό κίνδυνο” και “υπονόμευση εθνικής ασφάλειας”. Οι μετανάστες βαφτίζονται εν δυνάμει τρομοκράτες τζιχαντιστές,ενώ εξάγεται το συμπέρασμα ότι η μετανάστευση δεν οφείλεται στην προσπάθεια κάποιων ανθρώπων να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια,αλλά αποτελεί σχέδιο “ανθελληνισμού” εκ μέρους της τουρκίας,φτάνοντας να ζητά ανοιχτά απελάσεις και κράτηση σε συνθήκες φυλακής για τους μετανάστες. Ο ίδιος έχει κάνει στο παρελθόν και ομοφοβικές δηλώσεις, παρομοιάζοντας τον σεξουαλικό προσανατολισμό των ομοφυλόφιλων με εγκληματική πράξη,ενώ έχει υποστηρίξει και αντισημιτικές θεωρίες.

Κατά τον αγώνα ενάντια στις καθηγητικές αυθαιρεσίες του Παύλου, δημιουργήθηκε μια μικρή ομάδα υποστηρικτών του με φιλοφασιστική κατεύθυνση,ένα μέλος της οποίας είναι “περιέργως” δηλωμένος υποστηρικτής της χρυσής αυγής. Η συγκεκριμένη ομάδα στο επόμενο διάστημα γέμισε τη σχολή σβάστικες και φασιστικά,φιλοχουντικά συνθήματα,με αντιφασίστες φοιτητές να οργανώνονται και να τους δίνουν την υλική απάντηση που τους αρμόζει. Στη συνέχεια ο δηλωμένος φασίστας,παρακινούμενος από τον Παύλο υπέβαλλε μήνυση ενάντια σε τρεις από τους φοιτητές που το προηγούμενο διάστημα συμμετείχαν στον αγώνα ενάντια στις καθηγητικές αυθαιρεσίες. Τον Μάιο του ίδιου έτους ακολούθησε μια ανοιχτή επιστολή,υπογεγραμμένη από ορισμένους ακαδημαϊκούς αλλά μεταξύ άλλων και τη συνήγορο υπεράσπισης του φασίστα Ρουπακιά, δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, η οποία έκανε λόγο για σκηνικά βίας,τρομοκρατίας και καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα πανεπιστήμια, με αφορμή την παραπάνω επίθεση στους φασίστες. Ακολούθησε μηνυτήρια αναφορά του Παύλου με βάση την οποία σχηματίστηκε δικογραφία και κρίθηκαν ύποπτοι 9 φοιτητές της σχολής ΗΜΜΥ της Ξάνθης,οι οποίοι έχουν ήδη κληθεί από τον ανακριτή.

Με τη συνολική του πολιτική τοποθέτηση ο Γιώργος Παύλος και τα τσιράκια του τάσσονται υπέρ των πνιγμών στο αιγαίο,των θανάτων στη Μόρια και γενικά υιοθετούν απόψεις που καταδικάζουν σε θάνατο τους κατατρεγμένους από τη φτώχεια και τους πολέμους στο βωμό του κεφαλαίου,παρουσιάζοντάς ανθρώπους που απλά προσπαθούν να επιβιώσουν σαν μέρος κάποιου συνωμοτικού σχεδίου,ξεπλένοντας έτσι τις αιματηρές παρεμβάσεις των δυτικών κρατών. Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι τέτοιες απόψεις είναι εκτός πλαισίου διαλόγου και οι εκφραστές τους πρέπει να τσακίζονται. Όσο για εκείνους που προσπαθούν να εξομοιώσουν την αντιφασιστική αντιβία με φασιστικές πρακτικές, θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον να αναρωτηθούμε γιατί δεν βλέπουμε αντίστοιχες δακρύβρεκτες ανακοινώσεις σε περιστατικά φασιστικών επιθέσεων ενάντια στο αντιφασιστικό,εργατικό κίνημα. Επίσης, οι παραπάνω νεοφιλελεύθεροι παλιάτσοι αποφεύγουν να αναγνωρίσουν την οικονομική βια του κεφαλαίου. Για εμάς βία και τρομοκρατία είναι να μην μπορείς να επιβιώσεις,να χάνεις τη ζωή σου δουλεύοντας για τα κέρδη του αφεντικού σου,να σε δολοφονούν για το χρώμα του δέρματός σου. Έτσι καθίσταται σαφές ότι η αντιφασιστική βία δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά τοποθέτηση στον ταξικό πόλεμο.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΞΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ,ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*