Πρόταση Θεματολογίας Γενικής Συνέλευσης

Τον τελευταίο καιρό έχουν προκύψει κάποια θέματα στη σχολή τα οποία χρήζουν συζήτησης από τους φοιτητές με σκοπό να συλλογικοποιηθούμε για την επίλυσή τους.

Συγκεκριμένα, είναι γνωστό ότι η Σχολή επιδίδεται σε ερευνητικό έργο με στρατιωτικές εφαρμογές. Το γεγονός αυτό πάντα συγκαλύπτεται με διάφορους τρόπους. Ωστόσο, με πρόσφατη προκήρυξη διδακτορικού πάνω στην μηχανική μάθηση και την εξόρυξη δεδομένων, έχουν πλέον πέσει ακόμη και οι τύποι. Τέτοιο ερευνητικό έργο αντίκειται στις κοινωνικές αξίες που θέλουμε να προάγονται μέσα από το επιστημονικό αντικείμενο της σχολής και έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα μας ως τάξη.

Πέραν του ζητήματος εποπτείας επί του επιστημονικού αντικειμένου που προκύπτει από το προηγούμενο τίθεται και το ζήτημα του κατά πόσο αισθανόμαστε άνετα ως φοιτητές στις παρακολουθήσεις μέσα σε ένα κλίμα σεξισμού, ομοφοβίας και ρατσισμού που καλλιεργούν ορισμένοι καθηγητές.

Επιπλέον η καθημερινότητά μας μέσα στη σχολή επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο και στον τομέα της σίτισης, με τις τεράστιες ουρές στη λέσχη να μας αναγκάζουν πολλές φορές να επιλέξουμε μεταξύ φαγητού ή μαθήματος.

Όμως και έξω από τις Σχολές εντείνεται η επίθεση στα συμφέροντά μας ως φοιτητές και μελλοντικοί εργαζόμενοι με την αναδιάρθρωση ευρύτερα στην παιδεία και τις επιθέσεις σε εργατικές διεκδικήσεις.

Στα πλαίσια αυτά οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι στους συμφοιτητές μας στις σχολές του Φυσικού, της Φιλοσοφικής και της Αρχιτεκτονικής Πάτρας οι οποίοι παλεύουν για την διατήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων στο πτυχίο τους (καθώς με το Νόμο Γαβρόγλου χάνουν την διδακτική επάρκεια) και την χρηματοδότηση των σχολών τους (που ως γνωστόν επηρεάζει όλα τα ιδρύματα με την αυτονόμηση των ΕΛΚΕ που αναγκάζει τα ιδρύματα να αναζητούν ιδιωτική χρηματοδότηση εφόσον κόβεται η Κρατική) αλλά ακόμη και την ίδια την διατήρησή τους σε λειτουργία καθώς στην περίπτωση της Αρχιτεκτονικής Πάτρας επιχειρείται άνοιγμα παραρτήματός της στην Αθήνα με δίδακτρα! Παράλληλα, στεκόμαστε στο πλευρό και των εργαζομένων που κινούνται σε απεργιακές συγκεντρώσεις στις αρχές Νοέμβρη για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, όπως επαναφορά συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων εργασίας και αύξηση του κατώτατου μισθού.

Για όλα αυτά λοιπόν τα προβλήματα θέλουμε να καλέσουμε γενική συνέλευση του φοιτητικού Συλλόγου για να εξετάσουμε πώς μπορούμε να λύσουμε συλλογικά τα προβλήματα που επηρεάζουν όλους μας την Τετάρτη 24/10 στις 12.30 στο Αμφ. 1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*