10 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΥΛΕΣ ΕΜΠ (ΚΑΤΕΧΑΚΗ)

Δημοσιεύματα θέλουν τους ΟΠΠΙ να έρχονται στις σχολές αυτήν την Παρασκευή 10/06. Θα μας βρούνε στις πύλες!
Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝ
Τις τελευταίες εβδομάδες τα ΜΑΤ έχουν στρατοπεδεύσει στο ΑΠΘ. Συλλήψεις, χημικά, ξύλο, συνεχείς εξακριβώσεις στοιχείων έχουν γίνει καθημερινότητα, με αποκορύφωμα την δολοφονική επίθεση σε φοιτητή με ευθεία βολή κρότου λάμψης. Η κατάσταση στο ΑΠΘ αποκαλύπτει πως θα είναι η πραγματικότητα με την είσοδο των ΟΠΠΙ.
Από τη μία, η πανεπιστημιακή αστυνομία έρχεται για να καταστρατηγήσει το χαρακτήρα του πανεπιστημίου ως κοινωνικό και πολιτικό χώρο, χώρο που πάντοτε στέγαζε τους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες, αλλά και τα εξεγερσιακά γεγονότα.
Από την άλλη, η πανεπιστημιακή αστυνομία έρχεται για να προστατέψει την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση. Έρχεται για να διασφαλίσει πως δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις για τους ταξικούς φραγμούς (ΕΒΕ), την εντατικοποιήση (διαγραφές), την περαιτέρω επιχειρηματικοποιήση των πανεπιστημίων (με το σχέδιο Πανεπιστήμιο 2030 και το νέο νόμο πλαίσιο) και την έρευνα για μπάτσους και στρατό.
ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙΚΟ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ.
ΟΥΤΕ ΜΠΑΤΣΟΙ, ΟΥΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΠΟΡΕΙΕΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ.
*Όλες, όλοι, όλα Παρασκευή 10/6 από τις 6πμ στις πύλες των σχολών που έχει ανακοινωθεί η είσοδος των ΟΠΠΙ (ΕΜΠ, ΕΚΠΑ, ΟΠΑ, ΑΠΘ).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*