Φεμινιστική πορεία στα Σεπόλια

ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΕΠΟΛΙΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15/10 ΣΤΙΣ 12:00

Πρόσφατα βγήκε στην επιφάνεια ένα περιστατικό όπου ο Ηλίας Μίχος βίαζε και εξέδιδε για μήνες ένα 12χρονο κορίτσι στα Σεπόλια δίπλα στο μετρό, έχοντας μάλιστα έρθει σε επαφή με 213 άτομα για τον σκοπό αυτό. Ο άντρας αυτός ήταν επιχειρηματίας, και με ισχυρές συνδέσεις με την εκκλησία και τη ΝΔ, της οποίας ήταν και μέλος.

Άτομα που αναζητούν δύναμη και εξουσία, είτε χρηματική είτε κοινωνική και πολιτική, δεν αρκούνται σε έκφραση τους μόνο σε ιδεολογικό και αφηρημένο πλαίσιο, μέσα από ιεραρχικές δομές, αλλά την επιβάλουν άμεσα στα σώματα άλλων (όπου εξάλλου καταλήγει αναπόφευκτα). Αντίστοιχα η πατριαρχική κοινωνία (τόσο η ελληνική αλλά και παγκόσμια) διδάσκει στους άντρες ότι η αξία τους βασίζεται στην επιβολή τους, κατά κύριο λόγο πάνω σε θηλυκότητες και όποιο άτομο δεν ταιριάζει στα εκάστοτε σεξιστικά και ομοφοβικά πρότυπα. Βλέπει επίσης τις θηλυκότητες, μονάχα ως αντικείμενα και πόρους προς χρήση, με αποτέλεσμα να ωθεί και να επιτρέπει στους άντρες την κακοποίηση, το βιασμό και την εκμετάλλευση θηλυκοτήτων.

Επανειλημμένα έχει φανεί ότι συγκαλύπτονται περιστατικά έμφυλης βίας από θύτες σαν τον βιαστή της 12χρονης και τους συνεργούς του που έχουν πολιτικές διασυνδέσεις και θεσμική ή οικονομική δύναμη. Θύτες πολλές φορές τη γλυτώνουν, επειδή είναι επιχειρηματίες (όπως οι βιαστές της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη), αποτελούν μέρος των θεσμών του κράτους (όπως μπάτσοι στην Ηλιούπολη) ή έχουν στενές σχέσεις με την εξουσία (όπως ο Λιγνάδης). Τέτοια άτομα προστατεύονται από τα δικαστήρια, ενώ η οδύνη των θυμάτων παρατείνεται, και παράλληλα τα ΜΜΕ κατευθύνουν την οργή του κόσμου σε αποδιοπομπαίους τράγους.

Οφείλουμε όλα να σταθούμε στο πλάι του 12χρονου κοριτσιού και κάθε άλλου υποκειμένου που δέχεται έμφυλη βία, καταπίεση και διακρίσεις. Να παλέψουμε ώστε να κυνηγηθεί κάθε βιαστής και παραβιαστής, όση εξουσία και αν έχει. Να αντισταθούμε και να εξαλείψουμε τη πατριαρχία και τον σεξισμό, σε κάθε χώρο που υπάρχουμε – στη σπίτι, στη σχολή, στη γειτονιά και στους δρόμους της πόλη μας.

Όλες/οι/α στη φεμινιστική πορεία προς αλληλεγγύη με τη 12χρονη, το Σάββατο 15/10 στις 12:00 στο Μετρό Σεπολίων

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*