ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 20/10

Χθες, 20/10 στις 12.30 είχε καλεστεί φοιτητική πορεία ενάντια στο νόμο 4777 και τον νεο νόμο πλαίσιο. Η σημερινή πορεία καλέστηκε μετά από έναν γύρο Γενικών Συνελεύσεων αυτής και της προηγούμενης εβδομάδας, κατά τον οποίο πολλοί Φοιτητικοί Σύλλογοι πήραν αποφάσεις για διοργάνωση και συμμετοχή στην σημερινή πορεία και για πραγματοποίηση Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων στο Κάτω Πολυτεχνείο.
Παρά την απαγόρευση της πορείας (6 λεπτά αφότου(!) είχε καλεστεί) και την κατασταλτική μανία της αστυνομίας που έριξε χημικά για να μην βγει η διαδήλωση στον δρόμο, καταφεραμε με τη μαχητική μας στάση να συγκροτηθούμε σε αλυσίδες και να διεκδικήσουμε τον δρόμο. Κατά τη διάρκεια της πορείας, οι προκλήσεις των μπάτσων δεν σταμάτησαν, με αποκορύφωμα οταν περάσαμε το Συνταγμα να μας ξαναχτυπήσουν με τα γκλομπ και να ξαναρίξουν χημικά. Για ακόμη μια φορά, δείξαμε το πείσμα και τη μαχητικότητα μας και ξαναβγήκαμε στον δρόμο, με στόχο να φτάσουμε στο Κάτω Πολυτεχνείο.
Το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων,λόγω μικροπολιτικων αντιπαραθέσεων μεταξύ προμελετημένων γραμμών αριστερών οργανώσεων, δεν ήταν δυστυχώς μια γόνιμη διαδικασια βασης. Εμείς, ωστόσο, κάναμε μια συντομη τοποθέτηση με στόχο να αναδείξουμε την αξία του να βρισκόμαστε στο Κάτω Πολυτεχνείο, καθώς αποτελεί ιστορικής σημασίας τόπο αντίστασης και αγώνα Αναφέραμε πως θεωρούμε καλό να τελειώνουν εκεί οι πορείες και να γίνεται ένας γόνιμος και παραγωγικός διάλογος, μακριά απο μικροπολιτικές κόντρες, που θα επικεντρώνεται στο καλό των αγώνων όλου του φοιτητικού – ταξικού κινήματος. Τονίσαμε τη σημασία της επανοικειοποίησης του μέσου της κατάληψης ως μέσου πάλης, καθώς μόνο έτσι μπλοκάρεται η επιχειρηματική λειτουργία του πανεπιστημίου (εργαστήρια, projects κλπ), ενώ παράλληλα μέσω του μπλοκαρίσματος των μαθημάτων διευκολύνεται κι η πλατιά συμμετοχή των φοιτητριών. Τέλος, αναφέραμε την ανεπάρκεια της πρακτικής της “αναστολής μαθημάτων”, καθώς παρατηρήθηκε σε αρκετές σχολές (μεταξύ αυτών και στους ΗΜΜΥ) να μην γίνεται σεβαστή η απόφαση της ΓΣ και να γίνονται κανονικά μαθήματα και εργαστήρια.
Να αντισταθούμε:
-στο υψηλό κόστος φοίτησης,
-στους εντατικούς ρυθμούς σπουδών
-στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση
-στα ερευνητικά για στρατό, ΝΑΤΟ, αστυνομία
-στις έμφυλες διακρίσεις
Συνεχίζουμε να πάλευουμε ισότιμα μέ:
ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΠΟΡΕΙΕΣ – ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ Για Μια Αξιοπρεπή Ζωή
ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ 4777 ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*